« Vorige

Haartips voor tijdens de Corona lockdown crisis

(geschreven tijdens de eerste lockdown) Er is Corona in de wereld en het is ook in Nederland. Je kunt er niet omheen, als je het nieuws volgt. Dit virus zorgt voor veel ellende en tegelijk ook voor veel mooie hartverwarmende en creatieve momenten. Veel bedrijven moeten hun werk neerleggen en terecht. Gezondheid gaat voor alles!
Ook de kappersbranche valt hieronder en is ook een lastige met de Corona. Op 1,5 meter afstand werken is niet te doen tussen kapster en klant. Het is nog onduidelijk wanneer kapsalons weer open mogen.
 
Je ziet de leukste en grappigste video's op YouTube waarbij er met stokken gewerkt wordt met bv een tondeuse en kam eraan, de paraplu als bescherming... Mensen zijn creatief! Op de kappersnetwerken op bv Facebook ontploffen de discussies, wel of niet open, wel of geen haarverf verkopen. Ik zou zeggen, doe wat goed voelt voor jou en jouw situatie. Heb respect voor elkaar, denk niet in angst voor tekort, heb vertrouwen en Ik heb mijn keuze gemaakt...
Ook Haarstudio 31 is ondertussen al vanaf half maart gesloten. Het vraagt om verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor jezelf, de dierbare klanten en de maatschappij.. Ook krijgen veel kapsters regelmatig appjes waarin mensen vragen ze alsnog te knippen.  Ik geloof niet dat het de bedoeling is en er worden flinke boetes uitgedeeld voor de mensen die het wel doen. €4000 voor de kapster plus een sluiting van een half jaar en €400 voor de klant bij overtreding. Helaas zullen we allemaal hier doorheen moeten, maar wat ik wel kan doen is jullie wat adviezen geven voor jullie haar. 
 
 
TIPS VOOR O.A. HET HAAR TIJDENS DE CORONA LOCKDOWN CRISIS
1: Is jouw haar te lang? Zet een pet op of hoed als je weg moet voor de boodschappen.
Ook kun je een zonnebril opdoen, jezelf vermommen, pruik op en onherkenbaar de straat op gaan ;) (bij veel schaamte)
2: Probeer je haar eens anders te dragen. Naar voren , naar achter, opzij, omhoog. Vlecht het in, maak staartjes, gebruik klemmetjes, speldjes etc. Wees creatief en laat je inspireren met leuke foto´s op bv Pinterest En uhm het matje komt weer in, zeggen ze, is dat even handig nu. 
3: Heb je een grote uitgroei? Je kunt een haarband of doek om doen, zodat het niet zichtbaar is. en je beschermt je haar gelijk tegen de zon!
4: Laat je jouw haar altijd kleuren bij Haarstudio 31? Met een voor jou te grote uitgroei kun je een thuisverfpakket kopen in de studio. Voor 30 euro heb je jouw unieke haarkleuring die niet in een pakje te koop is bij de supermarkt, handschoenen, verfbakje, kwast, kam, plastic schort,  kleine shampoo en masker van Kadus. Ook geef ik hier advies bij. 
Ga aub geen andere kleur, highlights of blonderingen zelf doen! Dit is echt een vak apart en kun je niet zelf zonder de theorie en praktijkervaring doen. Een kapper heeft niet voor niets een opleiding van 3 jaar tenslotte. (Deze service is alleen voor de klanten van Haarstudio 31)
5: Wees niet eigenwijs door een andere kleur, highlights of blonderingen wel te gaan doen! Mislukt het dan heb je echt even pech...
6: Maak een zigzag scheiding zodat de uitgroei minder opvalt
7: Gebruiik de juiste stylingsproducten om het haar meer stevigheid en houdbaarheid te geven
Denk aan een goede haarlak van Kadus, een stevige mousse, gel of ander product. Föhn het haar met ronde borstels voor meer volume en houdbaarheid.
8: Ook de verzorging blijft belangrijk. Een goede shampoo houdt het haar en hoofdhuid gezond en is de basis voor een mooi kapsel. 
9: Nu je toch lang thuis bent, verzorg je haar en hoofdhuid eens uitgebreid met een hoofdmassage, denk aan de massageprikkel die je hebt gekregen in de kerstperiode. Dit helpt je gelijk te ontspannen. Vraag het je man /vrouw/ kinderen om bij je te doen of nog leuker: samen bijelkaar.
10: Verwen je haar met een heerlijke shampoo en haarmasker van Kadus. Lees in mijn andere blogs de tips voor jouw haartype.
11: Ga niet zelf knippen! Tegen kinderen wordt het altijd gezegd, maar nu ook tegen de volwassenen die zich bijna niet kunnen inhouden.
12: Wacht geduldig af totdat de kapsalon weer open gaat. Alles gaat voorbij, ook deze situatie.
Je bent niet de enigste die hier tegenaan loopt en bedenk dat Corona voor veel mensen veel en veel erger kan zijn. Maar wat duurt wachten langgggggggggggggg! We worden flink op de proef gesteld.
13: Wees elke dag even dankbaar voor wat er wel is 
14: Heb vertrouwen in het leven en de dingen die je overkomt. Word bewust van jouw gedachten en ga naar binnen in jezelf. Zet neer wat je graag wilt en voel wat je echt nodig hebt.
Niet alleen het haar groeit, maar ook de dingen/gedachten waarnaar je jouw energie en aandacht stuurt. 
15: Blijf zoveel mogelijk thuis, maar haal wel zo nu en dan een frisse neus buiten in de zon! Niet allemaal tegelijk dan natuurlijk. 
 
 
De meesten van jullie weten wel dat ik mijn studio deel met mijn andere werk als kunstenares. Lijkt het je fijn om iets moois te laten maken? Kijk dan eens op www.creativeartbyjessica.nl en bestel iets moois of geef een opdracht! Zo help je mij ook gelijk deze tijd door en je hebt een bijzondere handgemaakte creatie in huis. Het is nu de tijd voor bv tuinschilderijen. Maar ook kun je terecht voor schilderijen voor binnen, soul energy paintings met reading, dromenvangers, wallsticks, tafeltjes, sieraden, kleiwerken, mooie kaarten en nog veel meer! Mijn dank is groot!
 
Heb het goed lieve mensen en maak er het beste van deze tijd!
 
UPDATE 24/10/20
Ondertussen zijn de kapsalons alweer een tijd geopend, maar wie weet komt er een nieuwe lockdown aan! Wat ik veel hoor van mensen die ziek zijn geweest, is dat ze haaruitval krijgen na Corona. Hierbij kan ik je helpen! Lees er alles over in de blog over haaruitval.
Met Vital Booster producten van Kadus en goede zorg, is dit te herstellen.
 
UPDATE 12/20
Ja hoor, weer een lockdown...
 
UPDATE 12/1/2`1
Helaas voor de studio, maar het zat eraan te komen. De lockdown is verlengd tot 9 februari.
Laten we hopen dat de mensen snel gezonder worden en dat de Corona verdwijnt, zodat we weer open kunnen.  
 
Heb jij ook nog tips? Plaats ze dan hieronder!
 
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 24-03-2020