Haarstudio 31
« Vorige

Tips voor gekleurd haar

Je hebt je haar laten kleuren, maar hoe kun je nu het beste je haar verzorgen zodat de kleur en je haar het langste mooi blijft?
Hiervoor heb ik wat tips voor je opgeschreven.
 
Je hebt geïnvesteerd in je haar door het te laten kleuren in de studio.
Een goede keuze, want je haar is met een goed en professioneel product van Kadus gekleurd. Dat scheelt al enorm in het behoud van de conditie van het haar.
En hoe gezonder het haar is, hoe beter de kleuren ook pakken op het haar en hoe mooier het wordt. Een goede verzorging is echt een must!
Er zit wel een verschil in behoud van de kleuren. De warme en felle tinten vervagen sneller uit het haar dan natuurlijke kleuren. Ook het gebruik van een verf of spoeling heeft invloed op de houdbaarheid evenals de grijspercentage van het haar, de lengte en conditie. Ik adviseer je voordat de kleur erin gaat in wat het beste kan. Bij ieder persoon is dit weer anders.
 
Verzorgen: 
Was je haar zo´n 2x per week met goede producten van Kadus.
Mijn favorieten zijn de shampoo en het masker.
De COLOR RADIANCE SHAMPOO ruikt ten eerste al heerlijk naar passievruchten. Het beschermt het haar tegen kleurvervaging en het verzorgt goed. Dit resulteert in een lang mooi blijvende en stralende kleur. Met passievruchtenextract en lipiden uit sinaasappelschil. Heerlijk!
Na het wassen kun je een haarmasker gebruiken. Je kunt het kort in laten werken of 5 minuten voor een beter resultaat. De COLOR RADIANCE INTENSIVE MASK ruikt net zo lekker als de shampoo en het haar voelt heerlijk zacht, zonder het te verzwaren. Je kunt het makkelijker doorkammen. Het masker kun je na het wassen op handdoekdroog haar insmeren en eventueel met een warme doek of folie omwikkelen. Door de warmte gaat het lekker broeien en werkt het nog intenser. Je hebt dit vast al eens gevoelt en ervaren in de studio, want dit ontvang je gratis bij een behandeling. Er zijn speciale maskers voor blond en bruin haar. Deze frissen de haarkleur gelijk weer op.
Maar er zijn ook nog andere producten van Kadus voor gekleurd haar zoals een CONDITIONING SPRAY. Deze is super handig als je geen tijd hebt voor een masker. Je spuit het gewoon in het haar en het wordt goed beschermd. Ook tegen UV straling. Heb je ook dat je haarkleur verandert in de zomer met het zonlicht? Dan helpt dit product je hierbij om de kleur langer mooi te houden.
Draag ook een petje of hoed en ga zoveel mogelijk in de schaduw zitten.
En uhm een DROOGSHAMPOO kun je gebruiken als je haar wat vetter wordt. Hierdoor hoef je het haar minder vaak te wassen en heb je een langere kleurbehoud.
De VISIBLE REPAIR CONDITIONING BALM is ook een heerlijk product dat je dagelijks in het haar kunt doen. Je hebt er weinig van nodig. Het repareert het beschadigde haar zichtbaar en voedt het beschadigde haar direct van wortel tot punt, zonder te verzwaren. Voorkomt statisch haar, maakt het direct sterker, zijdeachtig en makkelijk te doorkammen. Zelf gebruik ik deze crème elke dag. Ik kan niet meer zonder! 
 
Aromatherapie:
Bij beschadigd haar kunnen de etherische olien ylang ylang, patchouli, rozemarijn en lavendel ingezet worden. Dit kan in een shampoo en haarolie.
 
Een extra tip: Laat je haar regelmatig knippen om het gezonder te houden.
Bij kort haar adviseer ik om de 6-8 weken en bij lang haar om de 3 maanden. 
 
 
Stylen:
De manier van stylen heeft invloed op de haarkleur. Hitte en warmte van een föhn, stijltang of krultang zorgt ervoor dat de kleur eerder vervaagt. Om dit tegen te gaan kun je de beschermende LOTION PROTECT IT gebruiken.
Föhnen met ronde borstels laat je kleur wel mooier uitkomen doordat het haar gladder gestyled wordt. Glansproducten zoals de CREAM POLISH IT of de glansspray SPARK UP laten de kleur opleven. 
Gebruik af en toe eens een SERUM SATIN olie voor in het haar. Het brengt extra vocht in het haar, maakt het zachter en door de glans gaan de kleuren weer leven. Vooral bij lang haar een super lekker product!
 
Welke dingen zorgen ervoor dat de haarkleur terugloopt?
Zonlicht, veel douchen, zwemmen in chloorwater of het zoute zeewater in de zomer, slechte producten, antiroos shampoos, een slechte conditie van het haar, als je bv te vaak het haar kleurt, parfum spuiten in het haar, het stijlen met een stijltang, krultang, te warm douchen, hitte...noem maar op. Let op deze dingen en verzorg jezelf goed!
 
Heb jij ook nog goede tips voor gekleurd haar? Reageer dan hieronder!
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
 
 
 
 
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 11-02-2018