Haarstudio 31
« Vorige

Roos in het haar, wat nu?

Wat helpt jou nog meer van de roos af? Heb je ook nog tips? 
 
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
Roos is een vorm van eczeem dat schilfertjes op de hoofdhuid geeft. Deze schilfers noemen we roos. Het komt voor in verschillende mate. Het is vervelend als je het ziet in het haar of als het op de schouders valt. Vooral met zwarte kleding is het goed te zien of in donker haar.
De talgklieren in de huid geven een vettig laagje af.  De gisten die op de huid leven, veroorzaken uiteindelijk de roos. De een heeft hier meer aanleg voor dan de ander. Heel vervelend, maar er is zeker iets aan te doen!
Hieronder vind je tips bij roos.
 
Verzorgen: Roos kan vanzelf weer weggaan, maar als dit niet zo is dan kun je het haar 2 tot 3x per week wassen met de ANTI-DANDRUFF SHAMPOO van Kadus. Deze verwijdert de roos meteen en verzorgt de huid. Er zit goudsbloemextracten in en jojoba olie. Hij ruikt ook erg lekker, ook niet onbelangrijk. Masseer de huid niet te erg, want dit stimuleert juist de talgklieren weer en daardoor ontstaat er meer roos. Spoel het goed uit met lauwwarm water. Douche dus niet te heet! Mocht dit niet voldoende werken of bij ernstigere roos kun je naast de shampoo het ANTI ROOS SERUM gebruiken. Het helpt de roos verminderen en voorkomen.
En bij jeuk, niet krabben!
 
Aromatherapie:
De etherische oliën rozemarijn, tea tree en ylang ylang zijn goed om bij roos te gebruiken. Er kan een shampoo en haarolie van gemaakt worden.
Het zijn natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen.
 
Maar wat kun je nog meer doen?
Warmte en kou heeft invloed op de aanmaak van roos. Het dragen van een hoed, pet of doek zorgt ervoor dat de gisten beter kunnen leven, door de warmte. Extra warmte is dus niet goed.
Wat ik zelf veel zie is dat er in de herfst en wintertijd meer mensen zijn met roos. Je zit meer binnen en de lucht is droger, temperatuur, het eten. De huid en het haar reageert hier ook weer op.  Extra vitamine B slikken helpt ook om nagels, haar en huid gezonder te maken. Dit zit in voeding zoals
  • Lever
  • Yoghurt & noten
  • Volkoren producten
  • Groene (blad)groenten
  • Biergist
of gebruik ter ondersteuning voedingssupplementen.
Zorg ook voor voldoende water en leef gezond. Ontspan je!
Uv licht heeft een positieve werking op roos. Ga naar buiten voor een wandeling in de zon!
 
Stylen: Het föhnen van het haar kun je bij roos beter niet doen of op een koude- lauwe stand. De warmte stimuleert de groei van gisten en daardoor ontstaat er eerder roos. De stylingsproducten van Kadus hebben geen invloed op roos dus je mag alles gewoon gebruiken.
De DROOGSHAMPOO kun je gebruiken als het haar snel vet wordt. Het lost de talg op dat in het haar blijft hangen.
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 12-02-2018