Haarstudio 31
« Vorige

Tips bij haaruitval

Haaruitval is een probleem dat ik regelmatig tegenkom. Heel vervelend en ook best een beetje eng om te hebben. Bang om je volle bos haar te verliezen of als je al weinig hebt, om kaal te worden.
Er is een verschil in haaruitval bij mannen en vrouwen. Mannen kunnen kaal worden of inhammen krijgen door de hormonen die anders werken dan bij vrouwen. Of wat dacht je van de genen? Heb je geluk hiermee of niet?
Mannen worden ijdeler en willen dit verbergen door bijv een haartransplantatie te ondergaan of een haarstuk te gebruiken. 
 
Normaal verlies je ongeveer rond de 100 haren per dag. Als dit meer is heb je kans dat je haar dus uitvalt. Haaruitval kan door veel verschillende dingen ontstaan. 
Ik noem hier een aantal oorzaken:
-na een ziekte, hoge koorts, infecties...
-geneesmiddelen
-schildklierproblemen
-na een zwangerschap
-hormonen
-stress
-ongezond leven zoals veel alcohol drinken en slechte voeding
-na een operatie
-bij een streng dieet
 
Ik heb zelf weleens een tijdje last gehad van haaruitval. Ik werd bang om kaal te worden of mijn haar kwijt te raken. Ik kon wel janken. Dat herken je vast als je hier ook last van hebt of hebt gehad.
 
Van binnen uit kun je extra vitamines nemen. Eet gezond en beweeg, zorg voor een goede nachtrust en ontspan! Hierbij kan ik je helpen met een hoofdmassage. Hier lees je alles hierover.  Het is belangrijk om de doorbloeding te stimuleren, zodat alles weer goed gaat werken in de hoofdhuid en in balans gaat komen. Dit kun je zelf doen door elke dag de huid los te maken. Of nog beter...vraag het iemand anders of kom langs in de studio.
Wat je van buitenaf kunt doen zal ik je nu vertellen.
 
Verzorging:
Er is van Kadus een lijn voor haaruitval. De VITAL BOOSTER SHAMPOO geeft de huid een echte boost en verfrist de hoofdhuid. Masseer deze goed in. Dit heeft al effect. Verwacht niet meteen een dikke haardos, het heeft even de tijd nodig om te werken. Hiernaast zijn er pipetjes met het VITAL BOOSTER SERUM. Dit helpt haaruitval tegen te gaan en beschermt het breekbare haar. Het stimuleert de huid en bevordert de haargroei, door de wortels diep te voeden en het verhoogt de duurzaamheid van het haar bij regelmatig gebruik 
In veel shampoos zitten siliconen die een verstikkend laagje op de huid maken.
Dit verslechterd de huid. Investeer in jezelf en gebruik een goed product!
 
 
 
Versterk je haar door er regelmatig een conditioner, balsem, of maskertje in te doen. Het haar voelt zacht en is beter doorkambaar waardoor je voorzichtiger bent voor je haar. 
 
Je kunt je haar wel laten kleuren, maar vraag hierbij advies in de studio. 
Er zijn kleurtechnieken en haarverf die mild zijn voor de hoofdhuid.
Doe het niet zelf thuis!
 
Stylen:
Wees voorzichtig met je haar en vermijd hitte zoals een hete föhn, krultang of stijltang. Kam je haar met een grove kam of zachte borstel.
Bij ernstige gevallen kun je denken aan een haarstuk.
 
Aromatherapie:
Etherische oliën bij haaruitval zijn: rozemarijn, ylang ylang en lavendel. Hier kan een shampoo en huidolie van gemaakt worden. Rozemarijn kun je beter niet gebruiken bij een hoge bloeddruk.
 
 
Er zijn meer soorten haaruitval dan hierboven beschreven.. Hier ga ik nu niet dieper op in. Bij ernstige gevallen verwijs ik je graag verder naar de huisarts.
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 15-02-2018