Haarstudio 31
« Vorige

Tips voor vet haar 

In de studio kom ik regelmatig mensen tegen met vet haar. En wat doen ze vaak hiertegen? WASSEN WASSEN WASSEN. Maar STOP! Ik ga je hier uitleggen wat je zoal kunt doen bij vet haar.
 
Ten eerste krijg je vet haar door een overmatige werking van de talgklieren in de hoofdhuid. Normaal beschermt dit talg de huid en dat is goed. Alleen nu dus iets te veel. Je krijgt een vette huid en dus ook vet haar. Vaak komt dit door hormoonveranderingen, het zit in de genen,  je zit te vaak aan je haar, je wast het te vaak, gebruikt verkeerde producten, smerige borstels of door een verhoogde temperatuur. 
 
Verzorgen: 
Was je haar dus niet te vaak. 2 tot 3x per week is echt voldoende. Zo worden de talgklieren minder gestimuleerd en gaat de huid geen extra talg aanmaken doordat de huid te droog wordt. Het wassen zorgt er namelijk voor dat je de natuurlijke vetlaag weghaalt en daardoor krijgen de talgklieren een seintje om beter te gaan werken. Dan krijg je dus meer talg en kom je in een cirkel terecht. Doorbreek dit en houd vol!
Was het haar met de PURIFYING SHAMPOO van Kadus. Een heerlijk geurende shampoo met jojobazaadolie en witte thee extracten. Deze maakt de huid en haren weer goed schoon en voorkomt vet haar. Masseer het rustig in en spoel het goed uit. Douche met lauwwarm water.
Je kunt hiervoor eventueel nog een masker of conditioner gebruiken in de punten. Was het haar daarna. Klinkt raar he? Maar het helpt echt!
En uhm...zorg tijdens het slapen voor een schone kussensloop. 
 
Stylen:
Gebruik zo min mogelijk warmte bij het stylen van het haar. Vettige producten zijn af te raden en producten met olie erin.
Kam of borstel het haar niet te vaak, anders worden de talgklieren weer gestimuleerd. 
Een DROOGSHAMPOO kun je de dagen gebruiken als je het haar niet wast. Deze lost het vettige laagje op en daardoor ziet je haar er beter uit. 
Gebruik geen petjes, hoeden, haarbanden, of doeken op het hoofd. Door de warmte krijg je sneller vet haar en dat wil je niet!
 
Aromatherapie:
Etherische olien die helpen bij een vette huid zijn: rozemarijn, tea tree, citroen en ylang ylang. Deze kunnen verwerkt worden in een shampoo. Een haarolie is af te raden. 
 
Zorg voor een goede voeding en drink voldoende. 
 
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
 
Wat helpt jou bij vet haar? Heb je ook nog tips? Schrijf ze dan hieronder!
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 15-02-2018