Haarstudio 31
« Vorige

Tips bij krullend haar

Gekruld haar kun je van nature hebben of je hebt een permanent laten zetten. De een heeft sterk gekruld haar en de ander golvend. Vaak is het haar wat droger en pluiziger. Om zoveel mogelijk plezier te hebben van het gekrulde haar heb ik hier een aantal tips.
 
Verzorging: Goede producten zijn een must bij krullend haar. Het is belangrijk de elasticiteit, vochtgehalte en conditie goed te houden. Hiervoor kun je de CURL DEFINER SHAMPOO gebruiken van Kadus. Het heeft extracten van olijfblad en gember. Ruikt ook nog eens erg lekker fris. Was het haar 2x per week en gebruik daarnaast een CURL DEFINER LEAVE IN CONDITIONING LOTION, Deze geeft het haar extra glans, bescherming en maakt het zachter zonder te verzwaren. Ook kun je bijvoorbeeld de VISIBLE REPAIR MASK of LEAVE IN BALSEM gebruiken. Een masker 1x per week maakt het haar weer heerlijk zacht en herstelt het weer goed.
 
Stylen: Om het haar mooi te stylen kun je het beter op laten drogen en af en toe de krullen erin knijpen. Wil je het toch drogen met de föhn, zet de föhn dan in een lauwwarme of koude stand en zet de diffuser erop. Droog het onderste boven voor extra volume, maar laat het niet helemaal droog worden anders heb je kans dat het een wilde pluizende bos haar gaat worden. Ik vind bij golvend en krullend haar de CREAM POLISH IT een fijn product om te gebruiken. Het is een vettige crème dat het haar meer glans geeft en het pluizige weer gladder maakt. Deze wordt veel verkocht in de studio. Je brengt het aan op vochtig haar. Het beschermt het haar ook nog eens! Of wat dacht je van een anti-frizz serum dat de haarlengtes en punten onmiddellijk verzegelt, weerbarstig haar bestrijdt, vocht inbrengt en het haar onmiddellijk zijdezacht maakt? Dan moet je het SERUM SATIN ON hebben!
Wil je nog meer volume? Dan kun je een EXPAND MOUSSE gebruiken.
En niet onbelangrijk...kam het haar met een grove kam als het nat is anders wordt het haar warrig.
Heb je lang haar? Dan is het mooi om het haar losjes op te steken.
 
Extra tip: Laat je haar regelmatig even knippen! Zo blijft je haar langer mooi.
Het is belangrijk dat het goed in model geknipt wordt.
 
Toch hoor je veel mensen met krullen zeggen dat ze stijl haar willen. Hiervoor kun je een stijltang gebruiken na het goed droog te hebben geföhnd of föhn het haar grof uit met grote ronde borstels. Wat je ook kunt doen is grove rollers inzetten. Zo krijg je een slag in het haar. Voor een keer moet kunnen toch? 
Het haar laten straighten is af te raden, omdat dit heel slecht is voor het haar, maar overleg dit eerst met je kapper!
 
Heb jij ook nog tips voor gekruld haar? Laat het hieronder weten!
 
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 21-02-2018