Haarstudio 31
« Vorige

Wat moet ik doen bij hoofdluis?

Het idee van luizen geeft al jeuk op je hoofd nu waarschijnlijk. Dat hoofdluis zeer besmettelijk is, weten de meesten wel. Je ziet deze kleine beestjes vaak bij kinderen, maar ook ouderen kunnen het krijgen. De hoofdluis is een parasiet dat op behaarde en warme plekjes van het hoofd zit. Achter de oren, nek, onder de pony. Het komt voor bij mensen. en vaak zijn dit kinderen. Het beestje drinkt regelmatig bloed om te overleven. Ze zijn ongeveer 3mm groot en grijs/bruinig van kleur. Als je er last van hebt, gaat de hoofdhuid jeuken.
Wist je dat ze ongeveer 6 neetjes per dag leggen? Deze plakken aan de haarschacht. Je ziet ze als witte kleine bolletjes. Na ongeveer een week komen ze uit. Heel vervelend en het moet echt bestreden worden, anders heb je binnen no time kans op een epidemie!
 
Help je hebt luizen! Je voelt jezelf vies en wilt niet dat iemand dit weet. Je schaamt je, maar mensen, dit hoeft niet! De meeste mensen krijgen te maken met hoofdluis. Meld het op school, zodat ze maatregelen kunnen nemen. 
Als kind heb ik het ook weleens gehad. En thuis kreeg iedereen het. Iedereen flink kammen, met luizenshampoo gewassen, alles schoongemaakt en het was weg. Ik voelde me wel erg vies en kon daar alleen maar aan denken toen. 
Heel irritant en echt niet leuk :( 
 
Maar wat kun je zelf allemaal doen?
Er zijn veel tips hiervoor. Hieronder schrijf ik er een aantal voor je op.
 
1: Koop een luizenkam en kam elke dag. De luizen en neten die eruit komen moet je meteen dood pletten.
2: Was het haar met een anti-luizenmiddel. Er zijn er veel in de drogisterijen verkrijgbaar. 
3: Was het beddengoed, kleding en jassen goed op een hoge temperatuur vanaf 60 graden. Stofzuig alles goed en maak het huis schoon.
4: Kom je er niet vanaf thuis? Ga dan 2 weken weg en zo kunnen de uitgekomen neten en hoofdluis geen bloed meer drinken en ze zullen dood gaan.
5: Gebruik een electrische luizenkam bv van Medicana, al voor €19,99 verkrijgbaar op internet. Zo hoef je geen chemische producten te gebruiken.
6: Stop wat druppels tea tree of lemongrass door de shampoo of in zonnebloemolie en laat het 30 min inwerken. Hierna uitspoelen en kammen.
7: Doe een dikke laag conditioner in het haar met wat azijn en laat een tijdje inwerken. Hierna spoel je het uit en zo zijn er al veel luizen gestikt.
8: Zijn er meer mensen in het gezin? Heeft 1 iemand luizen? Behandel iedereen in het gezin en check regelmatig op luizen.
9: Gebruik een anti luizen spray
10: Spuit water gemengd met tea tree in je haar.
Helaas kan het zijn dat de luizen resistent zijn tegen de chemische middelen....
Kammen blijft dat de beste optie en geef niet op!
 
Ga met hoofdluis alsjeblieft NIET NAAR DE KAPPER , maar wacht tot het echt over is en maak dan een afspraak. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hoofdluis oploopt bij de kapper!
 
 
Ik hoop dat een van deze tips je helpt bij het bestrijden van de hoofdluis!
Heb je ook nog tips? Zet deze dan hieronder en help mee aan een hoofdluis vrije omgeving!
 
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 02-03-2018