Haarstudio 31
« Vorige

Tips voor beschadigd haar

Je haar is beschadigd en wat nu? Je baalt hier enorm van en wilt natuurlijk dat het haar zo snel mogelijk weer beter in conditie komt.
 
Afhankelijk van de beschadiging is dit mogelijk, maar mijn eerste tip is.....KNIPPEN
Ja sorry, maar wil je echt weer gezond haar dan kun je het beter knippen en wachten tot het weer aangegroeid is. MAAR.....
Gelukkig zijn er genoeg producten die je kunnen helpen bij beschadigd haar en nieuw is de haarherstellende careplex. Lees even verder hiervoor.
 
Allereerst moet je weten waardoor het zo beschadigd is geraakt en wat je dus vooral moet voorkomen om het weer zo ver te laten komen.
Oorzaken van beschadigd haar zijn bijvoorbeeld:
-het haar te heet behandelen met krultang, fohn, stijltang etc.
-door het verkeerd te borstelen en het haar stuk te trekken
-je hebt te vaak het haar chemisch behandeld dmv kleuren of permanent
-het gebruik van verkeerde producten
-je gebruikt strakke ruwe kleine stiekjes om het haar vast te zetten, waardoor het afbreekt
-je laat het haar te weinig knippen waardoor de punten dood gaan en gaan splijten, het haar voelt droog, is pluizig en breekt snel af
LET DUS OP DEZE DINGEN EN VOORKOM HET!
 
Het is heel vervelend om met een "droge prak" op je hoofd te gaan lopen.
Je voelt je er niet lekker bij en hebt het idee dat iedereen het ziet. Het maakt je dan toch onzeker en dat is niet nodig. Doe er zelf iets aan en wees eens wat liever voor je haar!
 
 
 
Hierbij mijn andere tips voor jou!
-Gebruik geen hete apparaten voor je haar. Wil je ze toch graag gebruiken? Zet ze dan op een lauwe/koude stand. en gebruik de LOTION PROTECT IT VAN KADUS om het haar te beschermen.
 
-Je kunt het haar het beste droog deppen met een handdoek en op laten drogen. Als het haar nat is, staan de schubben open en daardoor kun je beter je haar voorzichtig droger deppen. 
 
-Borstel je haar als het droog is. Nat haar is kwetsbaarder.
 
-Laat je haar doen bij de kapper en gebruik kappers producten. Kleur je haar minder vaak (of andere chemische behandelingen) en laat je adviseren!
 
-Laat regelmatig je haar knippen! Om de 2-3 maanden is echt een must.
 
-Bij lang haar kun je 's nachts het haar in een vlecht dragen en gebruik dikke, zachte haarstiekjes. Door het haar samen te binden wrijft het minder en breekt het dus minder snel af.
 
-Vind je het fijn om te zwemmen in een zwembad of in de zoute zee?
Dit is voor je haar niet aan te raden. Bescherm daarvoor je haar goed of zet een badmuts op. 
 
-Ook de zon kan het haar extra uitdrogen. Je kunt een hoed/pet opzetten, zodat het haar wordt beschermd. Ga zoveel mogelijk in de schaduw zitten. De SUN SPARK shampoo en conditioning leave in lotion van KADUS bieden bescherming. Het maakt het haar zachter en glanzend. 
 
-Gebruik van KADUS de VISIBLE REPAIR PRODUCTEN. Een heerlijke lijn met een herstellende shampoo, conditioner, serum, een masker en beschermende balsems. Ook de VELVET OIL is fijn om te gebruiken. Hier zit arganolie in dat het haar herstelt. 
 
-Was je haar 2x per week met deze producten en maak je haar weer sterk, glanzend, zachter en gezonder!
 
-Eet gezond, drink genoeg water, beweeg en slaap voldoende. Vitamine A en B zijn goed voor het haar.
 
-Laat regelmatig een hoofdmassage doen. Lees hier meer erover. Door de huid te masseren, wordt het haar beter gevoed, voller en valt minder snel uit. Door de olie en masker wordt het haar weer hersteld. 
 
Met deze tips moet het goed komen met jouw haar. Heb je zelf ook nog tips? Schrijf ze dan hieronder in een reactie!
 
Stylen:
Wat extra stylingstips: Meestal heb je lang haar bij beschadigd haar. Het haar groeit zo´n 12 cm per jaar dus kun je na gaan wat er al met het haar is gebeurd in al die tijd! Je kunt je haar het beste in een vlecht dragen of in een knot, zodat de droge punten bij elkaar gebonden zijn en je dit niet goed kan zien!
 
 
NIEUW NIEUW NIEUW

Je kunt nu terecht voor een herstellende haarbehandeling met careplex van SDU. Een careplex kan tijdens een kleurbehandeling of als herstellende haarbehandeling gedaan worden. Ik heb het zelf geprobeerd en het haar voelt echt heerlijk na zo'n behandeling. Dit wil jij ook! 

 

Wat doet het? Door bv heet föhnen of chemische behandelingen kun je het haar behoorlijk beschadigen. Vooral bij het blonderen/kleuren/permanenten heeft het haar een extra herstellende verzorging nodig. De careplex herstelt de zwavelbruggen, bouwstenen van het haar. Van binnenuit het haar wordt het dus sterker en gezonder gemaakt. Je haar wordt weer stralend mooi! Echt een aanrader!

 

Ik kan de plex mengen met bv een kleurbehandeling of als losse herstellende behandeling aanbieden. Dit kost slechts €19,50. Een investering voor mooi, gezond haar is dit zeker waard!

 
Ook nieuw is de fiber infusion lijn van Kadus met shampoo, mask en spray met keratine.
Dit werkt ook super bij beschadigd haar!
 
Je kunt producten bestellen door even een mail of app te sturen.
Wil je uitgebreider persoonlijk advies? Maak dan een afspraak in de studio!
 
 
 
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 03-04-2018